O familie de australieni a rămas blocată în pustiul mlăștinos. Salvatorii le livrează alimente cu elicopterul

Instagram - @trucking.oz
Instagram - @trucking.oz

Un cuplu de australieni, alături de cei doi copii mici ai lor, au rămas blocați în mijlocul unui teren mlăștinos. 

Un cuplu cu doi copii mici ar putea rămâne blocat în săbăticia  Australiei timp de două săptămâni după ce rulota lor s-a blocat în terenul instabil, în urma ploii abundente, relatează Sky News. Serviciile de urgență nu au reușit să ajungă la Orios și Lindsey Zavros, fiica lor Zoe și fiul Zane, după ce o furtună de mare intensitate a cuprins Australia de Sud în weekend.

Drumurile din deșertul Simpson sunt inundate și ar putea fi „inaccesibile pentru alte câteva zile”, a spus Autoritatea australiană de siguranță maritimă (AMSA). Mama lui Orios, Theo, a spus că a fost o perioadă „agitată și oribilă”, cu un interval de cinci ore în care nu s-a știut nimic despre aceștia. Într-un final, tinerii au activat un semnal de urgență. 

Familia ar fi în stare bună

Un telefon ce comunică prin satelit împreună cu unele provizii de urgență au fost aruncate familiei din elicopter și se pare că cei patru sunt în stare bună, a raportat 7NEWS.

Familia, originară din Perth, a fost într-un turneu de 12 luni în Australia, începând din noiembrie anul trecut și și-a postat aventurile pe Instagram. În prezent sunt blocați în Parcul Național Witjira, la aproximativ 150 km nord-vest de Oodnadatta, și li s-a transmis că ar putea rămâne blocați acolo până la două săptămâni.

Un purtător de cuvânt al AMSA a declarat că niciunul dintre membrii familiei nu a fost rănit.

„Coordonarea salvării” a fost transferată poliției, care „pregătește o acțiune la sol”, au spus aceștia. „Cu toate acestea, din cauza vremii umede severe, drumurile din zonă sunt inundate și inaccesibile pentru câteva zile” mai transmite sursa citată. 

Drumul este impracticabil

Graham Scott deține Hotelul Mount Dare, la aproximativ 80 km de unde se află caravana împotmolită a familiei Zavros. 

„Toate drumurile de aici sunt parțial sub apă”, a spus Scott pentru ABC News. „Există suprafețe plane întinse care încă mai au apă pe ele și unde apa a inundat recent drumurile, ar fi o mlaștină dacă ai încerca să treci pe acolo. Există o singură pistă acolo (și) va trece cel puțin o săptămână până când vei putea intra pe drumuri cu încredere. Sfatul meu este să găsești cât mai multe jocuri de societate bune și să stai acolo și să aștepți până când se usucă”, a mai adăugat Scott. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Travel family - Trucking OZ (@trucking.oz)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Travel family - Trucking OZ (@trucking.oz)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel