O expoziţie interzisă bărbaţilor a fost considerată ilegală

foto: Freepik
foto: Freepik

Un tribunal din Australia a dat o decizie controversată cu privire la o expoziție de artă care a stârnit multe dezbateri în ultimele luni.

Într-o hotărâre recentă, tribunalul a considerat că expoziția intitulată "Ladies Lounge" ("Salonul Doamnelor"), găzduită de Muzeul de arte vechi și noi (MONA) din Hobart, Tasmania, este ilegală în conformitate cu legislația împotriva discriminării.

Artista feministă Kirsha Kaechele a conceput această expoziție într-un efort de a contesta discriminarea și existența cluburilor rezervate doar bărbaților în țară. Cu toate acestea, decizia tribunalului a fost în defavoarea ei, generând tristețe și dezamăgire printre susținătorii ei.

Expoziția "Salonul Doamnelor" a fost creată cu scopul de a aduce în atenția publicului problemele de discriminare cu care s-au confruntat femeile de-a lungul istoriei, în special în ceea ce privește accesul la anumite spații. Cu toate acestea, un vizitator de sex masculin a depus o plângere pentru discriminare după ce i s-a refuzat accesul în salon.

Tribunalul a concluzionat că muzeul a încălcat legislația împotriva discriminării din Tasmania și i-a dat acestuia 28 de zile pentru a permite accesul tuturor persoanelor, indiferent de gen, în "Salonul Doamnelor". Cu toate că MONA nu a contestat caracterul discriminatoriu al expoziției, a argumentat că scopul său era să creeze o "instalație interactivă" în care bărbații să nu aibă acces.

Reacția artistei Kirsha Kaechele nu a întârziat să apară, ea exprimându-și tristețea și dezamăgirea în legătură cu decizia tribunalului. Pe platforma sa de socializare preferată, Instagram, artista a declarat că va folosi perioada de 28 de zile pentru a evalua situația și pentru a primi sfaturi legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel