O explozie a distrus o moschee din Kabul. Cel puțin cinci persoane au murit

Cel puțin cinci persoane au murit în urma unei explozii într-o moschee din Kabul.

O explozie într-o moschee din Kabul a ucis cel puțin cinci persoane. Alte trei explozii în nordul Mazar-i-Sharif au ucis nouă persoane, demonstrând problemele de securitate din Afganistan, anunță Reuters.

O explozie a distrus, miercuri seară, o moschee din capitala Afganistanului, ucigând cel puțin cinci persoane, au anunțat autoritățile. Incidentul a avut loc în aceeași zi în care alte explozii au vizat mașini în orașul Mazar-i-Sharif din nordul țării.

Un purtător de cuvânt al comandantului capitalei a declarat că cel puțin două persoane au fost rănite în explozia asupra unei moschei din Kabul. Spitalul de Urgență a anunțat că a primit cinci cadavre în urma exploziei și peste o duzină de pacienți răniți.

Trei explozii în nordul provinciei Balkh au ucis cel puțin 15 persoane și au rănit zece, potrivit unui oficial din domeniul sănătății. Acesta a adăugat că opt dintre răniți se aflau în stare critică și că mai multor persoane le fuseseră amputate picioarele.

Nu se știe cine a fost în spatele atacurilor.

Violențele în creștere din ultimele luni au provocat probleme de securitate pentru talibanii care au preluat controlul țării anul trecut, odată cu retragerea forțelor străine. Statul Islamic a revendicat mai multe atacuri, care au vizat adesea minoritatea șiită, notează Mediafax.

Tânărul care a împușcat 19 copii într-o școală din Texas a anunțat crimele pe Facebook

Tânărul de 18 ani care a împușcat mortal 19 copii dintr-o școală din Texas a anunțat crimele pe Facebook, susține un oficial american, citat de BBC.

Potrivit guvernatorului Abbott, bărbatul înarmat a postat trei mesaje pe rețeaua de socializare Facebook înainte de a trage.

În primul mesaj, publicat cu aproximativ 30 de minute înainte de atacul de la școală, tănărul în vârstă de 18 ani a scris: „O să-mi împușc bunica.”

În a doua postare publicată câteva minute mai târziu, atacatorul a confirmat că a făcut acest lucru.

În cea de-a treia postare, publicată cu aproximativ 15 minute înainte de a începe atacul de la școală, suspectul a anunțat că va trage cu arma în interiorul unității de învățământ.

Atacatorul s-a stins din viață după ce a fost împușcat de polițiști. Acesta și-a început atacul împușcându-și bunica acasă. Apoi a condus până la școala din apropiere, unde a făcut un accident și a intrat în clădire purtând echipament tactic și o pușcă, au explicat autoritățile. În interior, a împușcat mortal 19 elevi și doi profesori. De asemenea, mai mulți copii au fost răniți în timpul atacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel