O elevă din Galaţi merge la Olimpiada Internaţională de Matematică

Fotografie creată de Nothing Ahead, de la Pexels
Fotografie creată de Nothing Ahead, de la Pexels

Două premii importante la Olimpiada Naţională de Matematică (ONM), atât pentru juniori, cât şi pentru seniori, şi calificări la barajele pentru fazele internaţionale au reuşit doi elevi gălăţeni, performanţă neatinsă de multă vreme la nivel local. 

Mara Ioana Zaharia, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a obţinut Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ. Ea a fost evaluată la proba de concurs cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, deşi a concurat cot la cot cu elevi mai mari, Mara a reuşit să se califice după baraj şi în lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei la această disciplină, ocupând un onorant loc 11, din 58 de elevi prezenți la proba de baraj. Mara Ioana Zaharia este pregătită la clasă de profesorul Florin Antohe. Nu este singurul rezultat de excepţie obţinut de Mara Ioana Zaharia în această primăvară. Ea a mai primit Premiul I la proba individuală şi Premiul al II-lea la proba de proiect la Olimpiada Naţională la Limba Germană și s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, ce se va desfășura la Hamburg.

În afară de Mara Zaharia, la etapa finală a ONM 2022, lotul gălăţean la secțiunea dedicată claselor IX-XII a fost format din următorii elevi: Diana Georgiana Ciapă, Andreea Miruna Lupașcu, Laura Antohi, Răzvan Mihai Păcurariu, Tiberiu Mihnea Gutanu, Adrian Florin Bubuianu (toți de la CNVA) și Claudiu Blîndu (de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci).

În afară de rezultatul de excepţie al Marei Zaharia, lotul gălăţean a mai câştigat trei medalii de bronz din partea SSMR, prin elevii Claudiu Blîndu, clasa a XI-a (profesor Felix Arhire), Diana Georgiana Ciapă, clasa a IX-a (profesor Veronica Grigore), şi Răzvan Mihai Păcurariu, clasa a XI-a (profesor Mihai Totolici). Totodată, Andreea Miruna Lupaşcu, de la clasa profesorului Florin Antohe, a obţinut o Menţiune de onoare, scrie Viaţa Liberă.

Câte o Medalie de bronz din partea SSMR au obţinut şi elevele Cătălina Daniela Gheorghe de la CNVA, clasa profesorului Mihai Totolici, şi Ioana Ramba, de la Şcoala Nr. 29, profesor Cristian Eni. Mențiune de onoare, din partea SSMR, a obținut și elevul Tăbăcaru Paul Sebastian, clasa a V-a la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” Galați, profesor Grigore Veronica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel