O dronă ucraineană a lovit centrul orașului rusesc Kireievsk

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

O dronă a lovit un oraș rusesc aflat ala 200 km de Moscova.

O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kireievsk, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit autorităţilor ruse fiind vorba despre o dronă Tupolev Tu-141 lansată de Ucraina, relatează Reuters.

Două persoane au fost rănite şi trei clădiri rezidenţiale sunt avariate, au anunţat serviciile de urgenţă ruse. Drona era încărcată cu explozivi şi a provocat un crater la locul deflagraţiei. Au apărut pe social media şi imagini de la faţa locului, ce arată un crater noroios lângă o clădire cu acoperişul şi zidurile serios avariate.

Armata ucraineană a efectuat în ultimele luni mai multe atacuri cu drone adânc în interiorul teritoriului rus, folosind inclusiv vechi drone sovietice Tupolev Tu-141/143, având ca ţintă baze aeriene sau obiective logistice de natură să afecteze capacitatea de luptă a armatei ruse în războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

Pentagon: Nu există indicii că Rusia vrea să folosească arme nucleare

Pentagonul spune că nu există indicii că Federația Rusă va folosi arme nucleare, după ce Moscova a decis să mute arme nucleare tactice în Belarus.

Departamentul american al Apărării a declarat că nu există indicii că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare după anunțul Moscovei de a staționa arme nucleare tactice în Belarus, conform Al Jazeera.

„Am văzut rapoarte despre anunțul Rusiei și vom continua să monitorizăm această situație”, a declarat biroul de presă al Departamentului Apărării într-o declarație scrisă.

„Nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziție nucleară strategică și nici vreun indiciu că Rusia se pregătește să folosească o armă nucleară. Rămânem angajați în apărarea colectivă a alianței NATO.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel