O directoare de școală de la Buzău se ia la trântă cu sistemul. Informații despre scandalul 'politic' din învățământ-exclusiv

Concursul din 2015 pentru desemnarea Inspectorului General Școlar organizat de Ministerul Educaţiei s-a soldat cu un scandal de proporții la Buzău.

Ionela Voicu, fostă directoare la Școala Cislău, cea care a participat la două concursuri organizate de Ministerul Educației pentru șefia IȘJ Buzău fiind respinsă la ambele, deși a fost extrem de aproape de a câștiga obținând note mai mari decât ceilalți candidați inclusiv, decât Geta Burducea, s-a luat la trântă cu sistemul.

Ionela Voicu a mers în instanță, iar astăzi a venit cu vești bune. Soțul fostei directoare de la Școala Cislău, Claudiu Voicu, a povestit pentru DC News cum decurge lupta contra sistemului.

"Astăzi, la Curtea de Apel, a avut loc un proces între soția mea și Ministerul Educației. Decizia a rămas în pronunțare, dar noi am plecat foarte optimiști și cu speranța că va fi o soluție favorabilă în sensul că nu au mai vrut să audieze martori, nu au mai vrut și alte probe pentru că și-au dat seama de subiectivismul de care a dat dovadă comisia respectivă formată din oameni doar de la PSD", ne-a spus Claudiu Voicu.

"Amintesc că în iulie 2015 a fost al doilea concurs pentru funcția de Inspector General Școlar. Soția mea a luat 9,15 la scris, a trecut de proba CV-ului și fără 30 de sutimi a picat la interviu, ministrul de atunci preferând să o numească din nou pe Geta Burducea. Într-un final, aceasta din urmă a picat concursul. În urma concursului, soția mea a mers în instanță, la Curtea de Apel, și a dechis proces, iar astăzi, 1 martie, a fost primul proces și s-a terminat repede. Se pare că și-au dat seama de subiectivismul de care a dat dovadă comisia", a mai zis Claudiu Voicu pentru DC News.

De amintit că Ionela Voicu este și consilier local PNL în Cislău (Buzău), iar toți membrii comisiei respective au fost de la PSD, în frunte cu președintele acesteia.

[citeste si]

Ionela Voicu, fostă directoare, a candidat la postul de șef al IȘJ Buzău alături de Geta Burducea și de profesorul Dumitru Săndulache. Ea a obținut cele mai bune rezultate la cel de-al doilea concurs desfășurat la București. Ionela Voicu a luat 9.15 la proba scrisă, a trecut de CV, însă nu a reușit să impresioneze comisia de examinare la proba interviului și planului de management. Respinsă la ultima probă, Ionela Voicu a depus contestație, dar Ministerul Educației nu i-a acordat sutimile necesare pentru a fi declarată câștigătoare a concursului de la IȘJ Buzău. A fost al doilea concurs organizat de Ministerul Educației pentru desemnarea șefului, cu acte-n regulă, a IȘJ Buzău, pe care Geta Burducea nu a reușit să-l câștige, luând 6.50 la scris, în timp ce Dumitru Săndulache a trecut de proba scrisă dar a picat la CV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel