O cunoscută judecătoare demisionează

Judecătoare eliberată din funcție
Judecătoare eliberată din funcție

Judecătoarea Geanina Terceanu a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) demisia sa din magistratură, cererea de eliberare din funcţie urmând a fi discutată joi în şedinţa de plen.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de joi, plenul CSM discută nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a Geaninei Terceanu, judecător la Tribunalul Bucureşti, în prezent suspendată din funcţie.

În februarie, ea a fost suspendată din funcţie de către Secţia pentru judecători a CSM ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunţării unei soluţii favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar au fost trimişi în judecată şi foştii impresari Ioan şi Victor Becali, precum şi Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al Clubului de fotbal 'Dinamo', pentru dare de mită, toţi aflaţi în executarea unei pedepse cu închisoarea.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei doi avocaţi - George-Antonie Iorgovan şi Daniel-Costel Petre - pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii susţin că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel