O cruce provenită de pe Titanic a fost dezvăluită publicului

sursă foto: independent.co.uk
sursă foto: independent.co.uk

O cruce de lemn realizată dintr-o bucată de stejar provenită de la epava Titanicului a fost dezvăluită public pentru prima dată.

O cruce de lemn realizată dintr-o bucată de stejar provenită de la epava Titanicului a fost dezvăluită public pentru prima dată, la peste 107 ani de la scufundarea navei, relatează luni Press Association.

Obiectul a fost realizat de Samuel Smith, care se afla la bordul S.S. Minia, una dintre navele care au luat parte la misiunea de recuperare a trupurilor celor care au murit în tragedie. Echipajul de pe S.S. Minia a strâns resturi provenite de la navă în timp ce recupera cadavrele, care fie au fost înmormântate pe mare sau duse în Halifax, Noua Scoţie.

Samuel Smith a realizat crucea dintr-o bucată de lemn provenită de la epavă în memoria celor peste 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului care au murit după ce Titanicul a lovit un aisberg în primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.

Crucea are o valoare estimată la 18.000 de lire sterline

De atunci, crucea s-a aflat în posesia familiei sale, însă acum va fi scoasă la licitaţie de casa Henry Aldridge and Son în Devizes, Wiltshire, şi valoarea acesteia este estimată la 18.000 de lire sterline.

Obiectul este vândut de un descendent direct al lui Samuel Smith şi nu a fost niciodată prezentat public.

'Crucea făcută din lemn provenit de la epava Titanicului este fără îndoială una dintre cele mai puternice şi mai emoţionante amintiri de acest gen pe care le-am licitat vreodată', a declarat Andrew Aldridge, reprezentant al casei de licitaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel