O cruce de oțel de 25 de metri va apărea la Universitate: Ce părere aveți? SONDAJ

O cruce de oțel de 25 de metri înălțime ar urma să apară în centrul intersecției de la Piața Universității.

Plenul Senatului a adoptat, marți, o propunere legislativă pentru condamnarea totalitarismului comunist. Respectivul proiect de lege prevede, printre altele, și înființarea unui monument reprezentat de o cruce din oțel, înaltă de 25 de metri. Aceasta va fi amplasată în centrul intersecției din Piața Universității și va fi flancată de mai multe drapele naționale.

Construcția monumentului va fi finanțată din fondurile de rezervă ale Guvernului, în 2015, iar, anul următor, cheltuielile vor fi prevăzute în bugetul de stat. Monumentul ar urma să fie inaugurat pe 9 iunie 2016.

Propunerea legislativă ”Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare”, a fost inițiată de senatorul PSD Sorin Ilieșiu.

Urmează ca propunerea să fie dezbătută în procedură de urgență și de Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

Citește și: Sondaj: Statuie uriașă între Casa Presei și Arcul de Triumf. Cum o vede publicul

Iată cele patru puncte din ”Legea pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare”, care a trecut de Senat:

1) Adoptarea de către membrii Parlamentului a unui Raport pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru memoria națională antitotalitară, elaborat de Academia Română, for național de consacrare științifică și culturală. Raportul va fi tradus în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, rusă, chineză și maghiară și va fi oferit gratuit bibliotecilor din România și celor mai importante biblioteci din lume.

2) Includerea obligatorie, imediat după publicarea Raportului, în manualele școlare de istorie, a versiunii concentrate a acestuia, adaptată manualelor școlare.

3) Înființarea în București a Muzeului național al totalitarismului comunist. Muzeul va fi deschis în anul 2016.

4) Construirea Monumentului național al victimelor totalitarismului comunist în centrul intersecției de la Piața Universității. Monumentul va fi o cruce uriașă din oțel, înaltă de 25 m, iluminată zi și noapte în memoria milioanelor de victime ale totalitarismului comunist. Monumentul va fi inaugurat în 2016.

Proiectul de lege poate fi citit aici

Vă invităm să răspundeți sondajului și să vă spuneți părerea despre acest proiect în secțiunea de comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel