O companie aeriană lansează taxiurile zburătoare. "Vrem să le dăm oamenilor timpul înapoi"

foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Vom avea taxiuri zburătoare în viitorul apropiat?

Delta Air Lines vine cu o soluție inovatoare care ar putea ajuta în vremuri în care traficul terestru este tot mai aglomerat și greu circulabil: taxiurile zburătoare. Compania aeriană a inițiat o colaborare cu Joby Aviation pentru a aduce aceste vehicule revoluționare în New York City și Los Angeles în viitorul apropiat.

Până nu demult, ideea taxiurilor zburătoare părea a fi desprinsă dintr-un scenariu SF dar, mai nou, începe să se transforme în realitate. Companii producătoare precum Joby Aviation, Archer Aviation și Beta Technologies se află pe punctul de a obține certificările necesare din partea Administrației Federale a Aviației, conform informațiilor oferite de Axios.

Într-o conferință comună organizată în New York, liderii Delta și Joby au prezentat viziunea lor pentru un serviciu aerian care să permită clienților Delta să folosească aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) dezvoltate de Joby pentru a ajunge la aeroport. ”Unii oameni pierd mai mult timp cu drumul de acasă la locul lor din avion decât cu zborul în sine. Vrem să le dăm oamenilor timpul înapoi”, a spus Ed Bastian, CEO-ul Delta.

Cele două companii urmăresc să lanseze serviciul de taxiuri zburătoare pentru aeroporturile LaGuardia și John F. Kennedy din New York, precum și pentru Aeroportul Internațional din Los Angeles, începând cu anul 2025.

De asemenea, United Airlines se află în faza de testare pentru posibila implementare a unui serviciu bazat pe aeronave eVTOL, conform informațiilor suplimentare oferite de sursă. În cele din urmă, popularitatea taxiurilor zburătoare va depinde în mare măsură de gradul lor de accesibilitate pentru călătorii obișnuiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel