O capsulă cu material de pe un asteroid s-a întors pe Pământ / FOTO

Capsula Soiuz
Capsula Soiuz

O capsulă care conține primele cantități semnificative de rocă dintr-un asteroid a reușit să aterizeze și este în formă „perfectă”, potrivit oamenilor de știință.

Containerul cu material dintr-o piatră spațială numită Ryugu s-a parașutat în apropiere de Woomera, în Australia de Sud, sâmbătă seara. O echipă de recuperare din Australia a găsit capsula spațială pe solul nisipos, cu parașuta drapată peste un copac. Probele au fost inițial colectate de nava spațială japoneză Hayabusa-2.

Nava spațială a petrecut mai mult de un an investigând Ryugu, înainte de a se întoarce pe Pământ. Când s-a apropiat de planeta noastră, Hayabusa-2 a eliberat capsula cu probele și s-a îndreptat în altă direcție.

Dr. Hitoshi Kuninaka, director general al Institutului japonez pentru spațiu și științe astronautice (ISAS), a declarat: „Am început dezvoltarea Hayabusa-2 în 2011. Cred că visul s-a împlinit”. Următoarea etapă include o misiune numită MMX, care va avea ca scop readucerea de probe din cel mai mare satelit al lui Marte, Phobos, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel