O călugăriță falsă a înșelat o tânără din Prahova cu peste 350.000 de lei. I-a promis rugăciuni și dezlegări

O călugăriță falsă a înșelat o tânără din Prahova cu peste 350.000 de lei. I-a promis rugăciuni și dezlegări / Foto: Pixabay
O călugăriță falsă a înșelat o tânără din Prahova cu peste 350.000 de lei. I-a promis rugăciuni și dezlegări / Foto: Pixabay

O tânără din Prahova a fost înșelată cu peste 350.000 de lei de o falsă călugăriță.

O tânără în vârstă de 28 de ani a fost înșelată cu peste 70.000 de euro (350.000 de lei) de o falsă călugăriță care i-a promis rugăciuni şi dezlegări. Femeia în vârstă de 30 de ani i-ar fi spus că  este stareță la o mănăstire din Prahova, transmite Pro Tv. 

Tânăra în vârstă de 28 de ani din comuna Prundu Bârgăului ar fi spus că avea nevoie de ajutor spiritual. Atât de tare, încât a aflat despre o stareță a unei mănăstiri care ar face minuni cu rugăciunile.

Când și-a dat seama tânăra că a fost înșelată

A căutat-o și după ce a vorbit cu ea telefonic, dar și față în față, a decis să apeleze la serviciile ei. Așa se face că din august până în octombrie, adică în numai trei luni, bistrițeanca i-a plătit falsei măicuțe 354.000 de lei, adică echivalentul a 76.000 de euro. După un timp însă, așa-zisa măicuță nu a mai răspuns la telefon. Abia atunci tânără a început să suspecteze ceva. În scurt timp, ea a depus o plângere la poliție, iar oamenii legii au identificat-o. Ar fi vorba despre femeie de 30 de ani din Prahova, fără nicio legătură cu biserica.

Dosarul penal a fost preluat de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, iar în cursul zilei de luni a avut loc o percheziţie la domiciliul femeii acuzate de înşelăciune, din municipiul Ploieşti, de unde au fost ridicate, în vederea recuperării prejudiciului, mai multe carduri bancare.

Ulterior, falsa călugăriță a fost condusă la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, unde a primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ATENȚIE la tentativele de înșelăciune cu privire la Loteria de Vaccinare!

Loteria Română a tras un semnal de alarmă cu privire la posibilele fraude legate de Loteria de Vaccinare. 

”Informaţiile cu privire la Loteria de Vaccinare pot fi obţinute exclusiv pe site-urile oficiale ale Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro), Ministerului Economiei, Antreprenoriarului şi Turismului (www.economie.gov.ro) şi C.N. "Loteria Română" S.A. (www.loto.ro), care au fost comunicate la începutul campaniei Loteria de Vaccinare

Atragem atenţia cu privire la tentativele de înşelăciune şi de obţinere de date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc însemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare (adrese de e-mail cum ar fi [email protected] sau similare, sigla Loteriei Române, abrevieri tip gov. s.a.). Prin intermediul unor mesaje transmise prin e-mail, destinatarii sunt anunţaţi că au câştigat la Loteria de Vaccinare şi li se solicită, în vederea acordării câştigului, date cu caracter personal şi alte elemente legate de vaccinare”, se arată într-o informare oficială. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel