OBLIGATĂ să șteargă pozele cu nepoții de pe Facebook. TRIBUNALUL a decis

Un tribunal olandez a ordonat unei femei să șteargă pozele cu nepoții săi de pe Facebook, după ce a postat imaginile fără permisiunea mamei copiilor.

Un tribunal olandez a ordonat unei femei să șteargă pozele cu nepoții săi de pe Facebook, după ce a postat imaginile fără permisiunea mamei copiilor, conform CNN.

Femeia olandeză a fost rugată chiar de fiica sa să șteargă pozele de pe Facebook și Pinterest, de mai multe ori, însă nu a răspuns, așa că familia s-a reunit în tribunal. Judecătorii au decis că publicarea pozelor cu copii pe rețelele de socializare ar „încălca serios intimitatea" lor, după cum spune mama.

Bunica nu avea dreptul să posteze public

Judecătorul din provincia olandeză Gelderland a fost de acord cu faptul că bunica nu avea dreptul să posteze imaginile, ținând cont de legislația GDPR. Aceste reguli nu se aplică în cazul stocării datelor personale în cercuri precum familia. Însă, în acest caz, bunica a făcut publice imaginile, fără permisiunea mamei.

În plus, prin postarea imaginilor pe rețelele de socializare, bunica le-a distribuit unei audiențe mai largi. „Pe Facebook, nu putem să negăm faptul că pozele pot fi distribuite și pot ajunge în mâinile unor terți", a explicat judecătorul.

Acum, bunica este nevoită să șteargă pozele cu nepoții săi în 10 zile. În cazul nerespectării deciziei, ea poate fi amendată cu 50 de euro pe zi, iar amenda maximă este de 1.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel