O bază militară ucraineană, luată cu asalt. Cel puțin 12 răniți

Bărbați neindentificați înarmați cu arme automate au luat cu asalt o bază militară ucraineană din Mariupol, transmite agenția de presă ucraineană UNIAN.

UPDATE: Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a scris pe pagina se de Facebook că trei atacatori pro-ruși au fost uciși, 13 răniți și 63 reținuți.

Bărbații i-au cerut, miercuri seara, comandantului bazei să se predea. Aceștia erau înarmați cu mitraliere și cocktail-uri Molotov. 

Sursa citată spune că persoanele înarmate au deschis focul, rănind cel puțin 12 persoane.

Ceea ce trebuie să fie o desfășurare de forță a guvernului ucrainean în estul țării nu a făcut decât să arate dilema aproape imposibilă cu care se confruntă noile autorități pro-europene.

Potrivit Ria Novosti, 6 blindate care urmau să intre în Slavyansk pentru a-i îndepărta pe separatiștii pro-ruși au sfârșit prin a pătrunde în oraș cu steagul Rusiei arborat. Totodată, aproximativ 50 de soldați ucrainei ar fi defectat alăturându-se pro-rușilor.

Kievul are mari rețineri în a folosi forța armată în estul Ucrainei de frica unei intervenții a trupelor ruse masate la graniță. Unii analiști spun că o intervenție militară fermă a Ucrainei ar putea însemna sfârșitul unității acestui stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel