O avocată falsă din Constanţa, pedeapsă uşoară după ce a participat la mai multe procese

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O femeie din Constanţa, care a participat la mai multe procese în calitate de avocat, deşi nu avea dreptul, a scăpat de condamnare. 

Femeia a purtat roba de avocat la mai multe termene de judecată şi a pledat ca avocat în fața completului de judecată, până să fie descoperită. 

Femeia a încheiat un acord de recunoaștere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta spunea că s-a prezentat în fața instanței și și-a recunoscut faptele.

Aceasta a depus niște documente care certificau faptul că este avocat și își poate reprezenta clientul. Mai mult decât atât, avea și o împuternicire de la Baroul București, numai că între timp a fost descoperită că nu face parte din Uniunea Barourilor și nici nu avea dreptul de a profesa avocatura.

În tipul unei percheziții la domiciliul acesteia, oamenii legii au confiscat roba de avocat și ștampila pe care femeia le folosea ilegal.

Avocata falsă a fost condamnată la o amendă penală în valoare de 1.650 de lei, scrie Antena3.ro.

Bărbat din Dorohoi, arestat după ce s-a dat drept procuror DIICOT

Un tânăr originar din Dorohoi, care are la activ numeroase fapte de înșelăciune, a fost arestat de judecătorii de la Rădăuți pentru o faptă de același gen, scrie Monitorul de Suceava. 

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, Sorin Alin Verincianu, care are acum în jur de 35 de ani, a abordat o persoană care avea un proces civil și i-a promis că o va ajuta să câștige procesul. Așa a reușit inculpatul să stoarcă de la victimă peste 50.000 de lei, în interval de aproximativ trei luni de zile.

„Folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel