O armă de tip airsoft a fost găsită la şcoală asupra unui elev din Sovata

Armă de tip airsoft, găsită la şcoală asupra unui elev din Sovata. Sursă foto: Pexels
Armă de tip airsoft, găsită la şcoală asupra unui elev din Sovata. Sursă foto: Pexels

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, marţi, că poliţiştii din staţiunea Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din oraş, că un profesor a găsit o armă asupra unui elev din clasa a XII-a, în timpul orelor.

 

'La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării', a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Elevul, în vârstă de 18 ani, din Sovata, a fost condus la sediul poliţiei, fiind sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea art. 65, al. 1, lit. d din Legea 295/2004, care prevede că 'sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice'.

De asemenea, a fost sancţionat şi pentru nerespectarea art. 129, pct. 32 din aceeaşi lege pentru 'portul, folosirea şi transportul armelor neletale utilitare şi de agrement fără respectarea condiţiilor prevăzute la art.65'.

IPJ Mureş a precizat că arma în cauză a fost confiscată, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Copil de 7 ani, prins cu o armă de tip airsoft la o școală din Constanța / Update 2: Tatăl copilului a fost amendat cu 5.000 de lei, iar arma a fost confiscată

Un băiat de 7 ani din Constanța a introdus, miercuri, în școala unde este elev, o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și nesupusă autorizării.

Update 2

Polițiștii au confiscat arma, iar tatăl copilului a fost amendat cu 5.000 de lei.

'Ca urmare a cercetărilor efectuate referitor la faptul că, la data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004.

Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004', a transmis IPJ Constanța.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/copil-de-7-ani-prins-cu-o-arma-de-tip-airsoft-la-o-scoala-din-constanta_915814.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel