O tânără afgană a împușcat mortal doi talibani care i-au ucis părinții

Fata afgană care a ucis doi luptători talibani cu un AK-47 după ce aceștia i-au ucis părinții FOTO Twitter
Fata afgană care a ucis doi luptători talibani cu un AK-47 după ce aceștia i-au ucis părinții FOTO Twitter

O fată afgană a ucis doi luptători talibani și a rănit alți câțiva, după ce aceștia i-au târât părinții afară din acasă și i-au omorât pentru că sprijineau guvernul.

Insurgenții talibani din provincia centrală Ghor au luat cu asalt casa unde locuia adolescenta, pe nume Qamar Gul, și părinții săi. Aceștia îl căutau pe tatăl ei, căpetenia satului și un susținător al guvernului, arată Daily Mail.

Talibanii au încercat să-l scoată pe bărbat afară, dar când soția sa s-a împotrivit, luptătorii talibani i-au scos pe ambii părinți din casă și i-au ucis, a declarat șeful poliției locale, Habiburahman Malekzada.

Tânăra Gul a ieșit din casă cu o armă AK-47, deținută de familie, și i-a împușcat pe cei doi luptători talibani care i-au ucis părinții, reușind să rănească alți câțiva. Oficialii spun că Gul are între 14 și 16 ani, fiind ceva normal ca mulți afgani să nu-și cunoască vârsta exactă.

Câțiva luptători talibani s-au reîntors mai târziu. Din fericire, sătenii și milițieni pro-guvernamentali i-au întâmpinat cu focuri de armă și i-au alungat. Forțele de securitate afgane au dus-o acum pe fată și fratele ei mai mic într-un loc mai sigur, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Mohamed Aref Aber. 

De la incident, rețelele de socializare au fost inundate de laude la adresa actului „eroic” al tinerei. O fotografie cu Gul, purtând o năframă pe cap și ținând o mitralieră în poala ei, a devenit virală în ultimele zile. 

Talibanii ucid regulat sătenii pe care îi suspectează că sunt informatorii guvernului sau a forțelor de securitate. În ultimele luni, militanții și-au intensificat atacurile împotriva forțelor de securitate, în pofida încetării focului și negocierilor de pace cu Kabulul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel