Poliția din Chișinău a luat cu asalt avionul lui Rogozin

Rusia a amenințat mai multe țări europene cu represalii economice după ce avionul care transporta o delegație rusă oficială a fost supus unei razii a poliției locale la aterizarea pe aeroportul din Chișinău, scrie cotidianul american New York Times.

Prestigioasa publicație americană spune că protagonistul acestei drame diplomatice a fost vicepremierul rus Dmitri Rogozin, unul dintre oficialii Moscovei vizați de sancțiunile UE și SUA.

Rogozin și-a adus stilul său diplomatic aparte în Republica Moldova, o fostă republică sovietică cu o regiune separatistă în est care cere alipirea la Rusia. Însă avionul în care se afla Rogozin a fost întors din drum când oficialul a încercat să părăsească Republica Moldova via România.

Când aeronava s-a întors la Chișinău, capitala Moldovei, poliția a dat năvală în avion, spune Aleksey A. Zhurvalyon, un parlamentar rus membru al delegației, conform NYT.

"Vom lua în considerare acest eveniment în cooperarea noastră economică cu Republica Moldova", premierul Dmitri Medvedev a declarat luni în timpul unei întâlniri cu Dmitri Rogozin, care s-a întors la Moscova cu un zbor comercial.

Ministrul de Externe al României, Titus Corlățean, a explicat luni că avionul lui Dmitri Rogozin a tranzitat în mod fraudulos spațiul aerian al României în drumul dinspre Moscova spre Chișinău. Vicepremierul rus a reușit să depășească în viclenie autoritățile române după ce pilotul aeronavei, întrebat la punctul de control dacă transportă persoane interzise, a negat. România a închis spațiul aerian la întoarcerea din Republica Moldova a avionului vicepremierului Rogozin, după ce Bucureștiul a avut confirmarea că oficialul se află la bord.

Citește și: Corlățean: Președinția a știut de interdicția impusă lui Rogozin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel