Alo, d-na Reding? The Guardian se plânge de presiuni din partea guvernului

nyt snowden dc
nyt snowden dc

Ziarul britanic The Guardian va colabora cu prestigiosul cotidian american New York Times pentru o parte din materialele referitoare la securitatea națională și structurile de informații, anunță BuzzFeed.

The Guardian a fost în ultima vreme ținta unor presiuni guvernamentale ale Executivului britanic din cauza campaniei ziarului împotriva sistemelor de supraveghere londoneze și americane. Potrivit reprezentanților ziarului, premierul David Cameron le-a cerut oamenilor săi să recupereze datele oferite de Edward Snowden publicației. Când aceasta a refuzat, oficialii au distrus cu forța mai multe harduri încărcate cu informații.

Jennifer Lindenauer, un purtător de cuvânt al ziarului, a declarat pentru sursa citată că actualul context i-a făcut să apeleze la NYT.

”În acest climat al presiunilor intense din partea guvernului Regatului Unit, The Guardian a decis să-și aleagă un partener american cu care să relateze despre informațiile furnizate de Snowden cu privire la GCHQ (agenția de informații a guvernului britanic - n.r)”, a spus Lindenauer. ”Vom lucra în în parteneriat cu NYT și cu alții pentru materialele noastre”, a precizat ea.

New York Times are acum documente secrete în posesia sa, lucru de care a fost informat și Edward Snowden.

The Guardian a mai apelat la partenerii americani și în trecut, pentru afacerea Wikileaks și scandalul interceptărilor telefonice.

NYT a fost criticat în ultima perioadă pentru modul lacunar în care a acoperit subiectul Edward Snowden și scurgerile sale de informații despre sistemele de supraveghere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel