Nutella, boicotată de Matteo Salvini. Care este motivul

Matteo Salvini vrea să boicoteze Nutella. Iată care este motivul lui.

Liderul opoziţiei de extremă dreapta din Italia, Matteo Salvini, a declarat că va boicota Nutella, deoarece ingredientele sale nu sunt 100% italiene, informează vineri DPA, citează Agerpres.

"Am descoperit că Nutella foloseşte alune turceşti şi prefer să ajut companiile care folosesc produse italiene", a declarat Salvini la un miting joi seara.

"Aş prefera să mănânc italian dacă pot (...) şi să-i ajut pe fermierii italieni", a adăugat el.

Își publică preferinţele alimentare

Declaraţia survine în contextul în care Salvini (46 de ani) este cunoscut pentru obiceiul său de a-şi face publice preferinţele alimentare în cadrul strategiei sale de social media, iar Nutella figurase adesea printre imaginile cu mâncare postate de politician pe paginile sale de Twitter şi Facebook.

Salvini este liderul partidului naţionalist Liga - având drept motto expresia "italienii mai întâi" - care conduce în sondajele de opinie, cu circa 32% din preferinţele electoratului.

Producătorul Nutella, Ferrero, este cel mai mare cumpărător de alune din lume, însă producţia italiană de alune nu poate susţine necesarul pentru producerea Nutella.

Producția de alune din Turcia

În mod similar, producătorii italieni de paste nu folosesc toţi grâu italian, deoarece Italia nu produce suficient.

Turcia furnizează 70% din producţia mondială de alune, urmată de Italia cu circa 20 la sută, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Publicaţii precum The New York Times au relatat însă că industria producătoare de alune din Turcia se confruntă cu probleme grave precum exploatarea copiilor şi a lucrătorilor, cum ar fi cazul refugiaţilor sirieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel