NUP pentru Adrian Năstase în dosarul armelor

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a primit neînceperea urmăririi penale din partea Parchetului General în dosarul în care este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

[caption id="attachment_346261" align="alignleft" width="276"] foto: jurnalul.ro[/caption]

Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a fostului premier şi i-au aplicat o simplă amendă administrativă.

Istoricul cazului

Adrian Năstase a fost cercetat de Parchetul General, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, 359 de cartuşe pentru care nu avea autorizaţie.

"La data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un număr de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win și 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină", transmitea Parchetul General la acea dată, printr-un comunicat de presă.

NUP și amendă administrativă

Miercuri, tot printr-un comunicat de presă, remis gândul.info, Parchetul General informează că dosarul în care Adrian Năstase era cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor a fost închis şi că a dispus scoaterea de sub urmărire penală a fostului premier.

"Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresată instituţiei noastre la data de 02.07.2013 şi înregistrată la Biroul de informare publică şi relaţii cu presa sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că, în dosarul la care faceţi referire s-a dispus de către procurori scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ, în conformitate cu dispoziţiile art. 181 din C.p.”, se arată în respectivul document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel