Nunţile şi botezurile, INTERZISE în mai multe locuri din București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat Regulamentul de organizare şi funcţionare a teraselor sezoniere în zonele protejate şi în perimetrul Centrului Istoric, prin care se interzice organizarea în aceste locuri de evenimente festive private (nunţi, botezuri), dar şi utilizarea mobilierului de plastic sau a florilor artificiale.

Pe terasele sezoniere se admite muzica live, fără sisteme de amplificare, cu respectarea normelor de ordine şi linişte publică şi a nivelurilor de zgomot permise de legislaţia de mediu. Muzica şi spectacolele se vor termina la ora 22,00, prevede regulamentul. De asemenea, vor fi interzise automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau spălare a veselei. Perimetrul teraselor va fi delimitat cu parapeţi mobili (realizaţi exclusiv din lemn sau metal) ori aranjamente florale, fiind interzise plantele decorative artificiale.

La amenajarea terasei se vor folosi doar seturi identice de tipuri de mobilier, avizate de Direcţia Generală de Dezvoltare Urbană, evitându-se culorile stridente şi fiind interzis mobilierul din material plastic. În desfăşurarea activităţilor de alimentaţie publică pe terase sezoniere, agenţii economici vor trebui să asigure toate condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa faţadelor imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele sezoniere. De asemenea, vor trebui să asigure curăţenia în perimetrul amplasamentului, respectarea liniştii şi ordinii publice şi să nu prejudicieze prin activitate zonele verzi şi mediul înconjurător.

Agenţii economici vor trebui să ia toate măsurile pentru a nu deranja vecinătăţile prin activitatea desfăşurată, precum şi să afişeze la loc vizibil avizul de amplasare şi amenajare a terasei, lista de meniuri şi preţuri în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională. Aprovizionarea unităţilor se va face doar între orele 6,00 - 10,00. Agenţii economici vor putea desfăşura activităţi de alimentaţie publică pe terase sezoniere numai pe amplasamente avizate de Direcţia Generală Dezvoltare Urbană - Direcţia Urbanism. Amplasamentele se vor atribui fără licitaţie publică, în ordinea cronologică a solicitărilor, pentru amenajarea teraselor sezoniere numai în faţa punctelor de lucru, la cererea agentului economic care funcţionează în spaţiul respectiv, pe o desfăşurare de front egală cu lungimea faţadei punctului de lucru al agentului economic şi fără obturarea acceselor în imobil. Terasele se vor aviza numai pe trotuarele care au lăţimea minimă de doi metri. Se va rezerva un spaţiu liber pentru circulaţia pietonală în dreptul terasei, spre carosabil, cu o lăţime minimă de 1,5 metri. Pe străzile fără trotuare, pe mijlocul străzii va trebui păstrată o zonă liberă continuă cu lăţimea minimă de patru metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel