EXCLUSIV  Nunți, impozite. Gheorghe Piperea aruncă BOMBA

Vlad Manolache / 20 oct 2018 / 21:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Gheorghe Piperea a explicat de ce ANAF nu poate impozita muzicanții și fotografii de la nunți. 

Gheorghe Piperea a declarat, pentru DC News, că ANAF nu poate impozita niciun prestator de servicii la nunți în baza declarației făcute de miri. Celebrul avocat a explicat mecanismul prin care autoritățile pot acționa, însă nu are nicio legătură cu sistemul propus.

Este o prostie sinistră

"Dacă mă întrebați cum îl impozitează, nu există o modalitate ca, pe baza declarației altora, să îl impoziteze pe prestator. Dacă nu are evidențe contabile, nu are cum să îl impoziteze. Singura modalitate prin care realmente poate să facă o impozitare Fiscul este să vină și să compare averea afișată cu veniturile pe care le înregistrază în contabilitate persoana respectivă, fie că este lăutar, fie că este avocat, fie că este manager de multinațională. 

Trebuie să facă o analiză comparativă. Averea afișată a lăutarului este de un milion de euro, adică are un iaht, un apartament, o mașină, 15 amante, și declarațiile lui de impunere sunt de 1000 de euro. Într-o astfel de situație, se poate pune impozit de 10% pe diferență. Asta este tot, dar pe declarațiile mirilor este imposibil. Este o prostie sinistră", a declarat Gheorghe Piperea pentru DC News. 

Lista lui Piperea pentru ANAF

"ANAF-ul ar treubui să se ducă, în primul rând, la multinaționale care practică optimizarea fiscală, care este, de fapt, evaziune fiscală. Apoi să se ducă după importatorii de legume care practică o evaziune fiscală de vreo 7 milioane de euro pe an sau după aceea să se ducă și să vadă cam cum reușesc să facă băncile, în același timp, activitate profitabilă de trei ori mai mult decât în Uniunea Europeană și să aibă și pierderi și credite neperformante vândute prin tot felul de offshore-uri și așa mai departe. După aceea, ar trebui să vadă mecanismul prin care dezvoltatorii imobiliari reușesc întotdeauna să obțină reduceri de taxe și impozite și amnistii fiscale. Și o mare altă listă", a mai spus Piperea. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22