Nuntă în Mogoșoaia. Localnicii au sunat la 112, dar fără succes

Pixabay
Pixabay

Localnicii din Mogoșoaia au încercat să sesizeze autoritățile, deoarece de mai bine de 4 ore se aude muzică de petrecere de la un local de nunți din zonă. 

La un salon de nunți din Mogoșoaia, de mai bine de 4 ore se aud muzică și ritmuri de manele. Este vorba de o nuntă, spun localnicii, care au sunat la 112. Cu toate acestea, poliția nu a luată nicio măsură și niciun echipaj nu s-a prezentat pentru a-i sancționa pe petrecăreți sau pentru a se asigura că evenimentul respectă măsurile sanitare de siguranță impuse în această perioadă, transmite România TV. 

Nunțile, așa cum se organizau înainte de pandemie, sunt interzise în prezent, numărul de persoane fiind restricționat. 

Se reiau nunțile, dar de la 1 iunie

Autorităţile au anunţat că de la 1 iunie organizarea nunţilor va fi posibilă, însă cu anumite condiţii. Până la sfârşitul pandemiei, nunțile vor avea nevoie, pe lângă lăutari şi de o asistentă medicală, care să testeze invitaţii sau care să se asigure că sunt vaccinați. 

Vezi și: Nunțile, reluate din această vară. Mirii ar putea face teste Covid invitaților

Alin Caraman, președinte al Asociației celor din industria nunților, a vorbit despre propunerile și negocierile pe care le poartă pentru organizarea nunților în România. 

”Din păcate, negocierile nu sunt în stadii avansate, noi am trimis către toate entitățile și către Guvern propuneri foarte clare, nu se referă la a începe nunțile de mâine, pentru că este clar că nu se poate, ne dorim, în schimb, o predictibilitate ca din 15 mai să putem funcționa. Am trimis propunerea de lege pentru trei variante de lucru: scenariu verde, galben sau roșu. Vreau să detaliez doar scenariul roșu în care propunem ca cei care participă la o nuntă să fie în cele trei categorii: cei care au trecut peste COVID, cei care și-au făcut vaccinul, cei care sunt dispuși ca la intrare să facă un test, astfel încât să fie toate lumea în siguranță” a spus Alin Caraman, la Antena 3, la începutul lunii aprilie, care a precizat că dorește discuții cu autoritățile, pentru a putea face planuri exacte. 

Vezi și: Când și CUM vor fi permise NUNȚILE în România. Negocieri, propunerea de pe masa Guvernului

S-au căsătorit legal și au petrecut peste limitele legii

O petrecere de nuntă care se desfăşura într-un local din Şimand a fost întreruptă de poliţişti, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, relata Agerpres în aprilie. Și o nuntă organizată la curte într-un sat din Dolj a fost întreruptă de polițiști. Participanții ar fi transmis imagini de la petrecere pe rețelele de socializare. În consecință, au fost săltați de mascați, iar oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de 23.000 lei.

Vezi și: Nuntă cu zeci de invitați, transmisă pe rețelele sociale, întreruptă de polițiști. VIDEO

Vezi și: Au dat darul pe amendă. O nuntă din Arad a fost întreruptă de polițiști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel