Numire procurori șefi și conducere ÎCCJ. Decizia comisiei juridice

Comisia juridică a Senatului a amânat din nou, marţi, cu două săptămâni, dezbaterea propunerii de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor referitoare la numirea conducerii ÎCCJ şi a şefilor de parchete. 

Propunerea legislativă, a cărui iniţiator este preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), a fost amânată şi pe 14 februarie. 

Comisia a solicitat pentru acest proiect un nou punct de vedere de la CSM (n.r. cel anterior datează din aprilie 2016) şi de la Ministerul Justiţiei. 

"O să vedem ce e de făcut, dar asta nu înseamnă se ne grăbim cu o legiferare care ar putea să vină în contradicţie cu ceea ce se lucrează deja la Ministerul Justiţiei şi este în dezbatere şi la Consiliul Superior al Magistraturii. Nu are sens să ne grăbim. Nici să dăm o soluţie de respingere pentru ca ulterior să ne însuşim punctul de vedere al iniţiatorului de la această propunere, nici să dăm un raport de admitere pentru ca ulterior să nu îl mai susţinem, odată când va veni întregul pachet", a afirmat marţi preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae. 

Călin Popescu-Tăriceanu propune modificarea articolului 53 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în sensul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi numeşte, dintre judecătorii care au funcţionat la această instanţă cel puţin doi ani, preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel