Numeroase echipaje de poliţie pe A1, A2 şi DN 1, iar un elicopter va monitoriza traficul rutier

politia_rutiera
politia_rutiera

Poliţia Română informează că duminică peste 3.200 de poliţişti rutieri se vor afla în teren pentru asigurarea fluidizării circulaţiei pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (A1), Autostrada Soarelui (A2) şi pe Valea Prahovei (DN 1), iar un elicopter al Ministerului de Interne va monitoriza traficul.

Poliţia Rutieră acţioneză pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii recomândând conducătorilor de vehicule să circule permanent cu viteză adaptată condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană, iar pentru un plus de siguranţă, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule.

"În scopul asigurării fluenţei traficului rutier şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de poliţiştii rutieri vor acţiona la nivel naţional pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere", precizează, într-un comunicat, Poliţia Română.

Sursa citată arată că acţiunile ce vor fi derulate în trafic de către poliţiştii rutieri vor avea, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic.

"Întrucât sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 şi pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră pregătite să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancţioneze cu fermitate încalcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să asigure siguranţa circulaţiei în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune", spune Poliţia.

Totodată, luni, începând cu ora 17.00, poliţiştii rutieri aflaţi pe autostrada A2 şi pe DN 1 vor fi sprijiniţi de un elicoper al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care va monitoriza traficul şi va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel încât acestea să fie remediate şi să fie asigurate fluenţa şi siguranţa traficului rutier.

Poliţiştii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în cadrul acţiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Totodată, participanţii la trafic vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel