Numele lui Victor Ponta, în dosarul lui Sebastian Ghiță

DNA spune, în referatul prin care cere încuviinţarea arestării lui Sebastian Ghiţă, că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose.

Numele fostului premier Victor Ponta ar apărea în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă este cercetat de DNA alături de mai multe persoane, printre care şi procurorul Liviu Tudose, potrivit unor documente ale anchetatorilor, după cum susţin surse judiciare.

Conform surselor citate, Victor Ponta ar fi avut în vara anului 2014 o discuţie cu Liviu Tudose, care era procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, întâlnirea fiind intermediată de deputatul Sebastian Ghiţă. Ponta, la acea vreme premier, i-ar fi promis lui Tudose funcţia de director al Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, susţin sursele citate. Procurorul ar fi fost în principiu de acord, însă, ulterior, niciuna dintre propuneri nu s-a materializat, potrivit documentelor din dosar.

Sebastian Ghiţă ar fi facilitat întâlnirea dintre premierul Ponta şi Tudose cu scopul de a-l recompensa pe procuror pentru că i-ar fi furnizat informaţii dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, conform aceloraşi surse. Fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, dar şi fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, au fost arestaţi preventiv vineri în dosarul clasat de Lucian Papici şi redeschis recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Decizia nu este definitivă. Potrivit DNA, Dosaru este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă şi favorizarea făptuitorului, iar Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lână Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, actual şef adjunct al acestei structuri, este acuzat de folosirea sau permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii şi luare de mită.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel