Nume greu, primul medic condamnat în baza deciziei ”plicul e șpagă”

Șpaga în spitale. Adriana Pistol: Pe toţi pacienţii îi sfătuiesc să renunţe la aceste practici. Nu vor căpăta niciun fel de îngrijire în plus
Șpaga în spitale. Adriana Pistol: Pe toţi pacienţii îi sfătuiesc să renunţe la aceste practici. Nu vor căpăta niciun fel de îngrijire în plus

Celebrul cardiolog Iancu Mocanu este primul medic condamnat la închisoare cu executare în baza deciziei ICCJ care stabilește că doctorii au calitatea de funcţionari publici şi nu au voie să primească recompense de la pacienţi.

Cardiologul militar Iancu Mocanu, cunoscut ca ”Medicul de inimi”, a fost condamnat marți de Tribunalul Militar Bucureşti la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, potrivit adevarul.ro.

În plus, instanța i-a interzis timp de doi ani după executarea pedepsei să mai practice meseria de medic, să mai ocupe funcţii publice, să aleagă sau să fie ales.

Hotărârea judecătorească a fost dată în dosarul în care Iancu Mocanu, în calitate de şef al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Boli Cardiovasculare al Armatei ”Vasile Cândea”, a fost acuzat de procurorii DNA că a cerut mită de la la trei persoane pentru a-şi face meseria, adică pentru a face investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel