Numărul restanţierilor la bănci şi IFN-uri a crescut

Banca Naţională anunţă o nouă creştere a numărului restanţierilor la bănci, români care nu işi mai pot plăti ratele.

Numărul persoanelor fizice cu restanţe mai mari de 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare a crescut cu 0,53% în luna septembrie.

Comparativ cu luna precedentă, numărul acestora a ajuns la 679.660, reiese din cele mai recente date ale Băncii Naţionale a României (BNR). Aceste persoane aveau restanţe în valoare de peste 7,54 miliarde de lei. Cea mai mare parte a sumei era în lei şi euro, respectiv 2,98 miliarde în lei şi 3,11 miliarde lei în euro.

În funcţie de categoria de întârziere, cea mai mare valoare corespunde termenului de peste 90 de zile, cu 4,37 miliarde lei.

În acelaşi timp, valoarea totală a restanţelor firmelor şi populaţiei la bănci a scăzut cu 7,6%, în septembrie, la aproximativ 12,5 miliarde lei, comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi lună a anului precedent, conform BNR. Din această sumă, 5,64 miliarde lei erau în moneda naţională şi 6,9 miliarde lei în valută. Valoarea totală a creditelor acordate firmelor şi populaţiei însuma 236,4 miliarde lei, în creştere cu 7,57% comparativ cu nivelul din septembrie 2016. Cea mai mare parte din valoare era în lei, respectiv peste 143,07 miliarde lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel