Numărul meduzelor veninoase, în creştere în zona unor insule turistice din Thailanda

Autorităţile de pe insulele thailandeze Koh Samui, Koh Pha-Ngan şi Koh Tao, deosebit de apreciate de turişti, au instalat indicatoare de avertizare privind o posibilă creştere a numărului de meduze Cubozoa, deosebit de veninoase, relatează joi DPA.

Meduzele Cubozoa, de culoare bleu şi cu forma cubică, al căror venin se numără printre cele mai letale din lume, trăiesc în Golful Thailandei tot timpul anului, însă numărul lor este în creştere în timpul sezonului ploios, care se întinde din iulie până în octombrie, conform Marinei thailandeze şi centrului de cercetare şi dezvoltare a resurselor din zonele costiere.

Indicatoare de avertizare au fost montate pe toate plajele, însă înotul nu este interzis, a explicat un cercetător din cadrul centrului.

Plajele de insulele Koh Samui, Koh Pha-Ngan şi Koh Tao au fost dotate cu oţet şi truse de prim-ajutor, iar în apă au fost montate plase pentru crearea unor zone sigure pentru înotători, a adăugat specialistul.

În ultimii 20 de ani, şase persoane au decedat în Thailanda după ce au fost înţepate de meduzele cubice - patru în zona insulei Koh Pha-Ngan şi două în apropiere de insula Koh Samui.

Cel mai recent caz de deces din această cauză a avut loc în anul 2015 când două turiste, o persoană din Thailanda şi una din Germania, şi-au pierdut viaţa după ce au fost înţepate de meduze Cubozoa, în apropierea insulelor Koh Pha-Ngan, respectiv Koh Samui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel