Numărul incendiilor de vegetaţie uscată din Harghita, semnificativ mai mare faţă de 2018

Dezastru ecologic ”colosal”. Incendii în Groenlanda, Siberia și Alaska. Imagini "fără precedent" din satelit
Dezastru ecologic ”colosal”. Incendii în Groenlanda, Siberia și Alaska. Imagini "fără precedent" din satelit

Numărul incendiilor de vegetaţie uscată, înregistrat de la începutul anului în judeţ, este semnificativ mai mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2018, arată datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, pentru Agerpres, că în primele şapte luni ale anului s-au înregistrat 88 de incendii de vegetaţie uscată şi două incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, în care au ars aproape 194 hectare de vegetaţie uscată, precum şi 100 de brazi şi 100 de puieţi.

Pentru stingerea acestora au intervenit atât pompierii militari, cât şi cei civili.

Cele mai multe incendii, respectiv 89, au avut loc în primele şase luni ale anului, în luna iulie fiind înregistrat un singur caz.

Numărul este mult mai mare decât în aceeaşi perioadă a lui 2018, când s-au înregistrat 23 de incendii de vegetaţie uscată şi şase incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier, care au afectat 28,2 hectare de vegetaţie uscată şi 6,2 hectare de fond forestier.

Întrucât urmează câteva zile cu temperaturi ridicate, favorabile izbucnirii incendiilor de vegetaţie uscată, pompierii avertizează localnicii şi turiştii să ia măsuri de prevenire a unor astfel de situaţii.

"În general, aceste incendii sunt sunt datorate nerespectării regulilor de prevenire pe timpul activităţilor de agrement, din cauza fumatului, a jocului copiilor cu focul, a activităţilor agricole şi forestiere ori ca urmare a acţiunilor intenţionate, iar în acest sens adresăm un apel către cetăţeni, către proprietarii terenurile arabile din apropierea fondului forestier şi inclusiv către turişti să ia măsuri preventive, să nu facă foc în pădure, decât în locuri special amenajate, să nu lase niciodată focul nesupravegheat şi eventual să-l stingă complet înainte de a pleca", a precizat Alina Ciobotariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel