Numărul de morţi în urma atacului cu maşină-capcană de la Kabul a crescut la 16

Numărul de morţi în urma atacului cu maşină-capcană revendicat de talibani şi care a vizat o tabără locuită de străini la Kabul a urcat la 16, a anunţat marţi Ministerul de Interne al Afganistanului într-un comunicat, informează dpa.

Alte circa 120 de persoane au fost rănite în atac, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, citat în comunicat.

Potrivit lui Rahimi, toate victime sunt afgani civili şi angajaţi ai taberei, care găzduieşte contractori străini şi organizaţii non-guvernamentale.

Cinci atacatori care doreau să se angajeze în lupte după explozie au fost lichidaţi de forţele de securitate, a adăugat Rahimi.

Cel puţin 400 de cetăţeni străini au fost salvaţi şi transferaţi într-un loc sigur de poliţia afgană, potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului.

O operaţiune de curăţare care a urmat incidentului a fost încheiată în jurul orei locale 05:00 (03:00 GMT), a mai informat Ministerul de Interne afgan.

Atacul a survenit într-un moment în care la televiziunea afgană era difuzat un interviu cu Zalmay Khalilzad, în care acesta a vorbit despre un posibil viitor acord de pace cu talibanii.

Zalmay Khalilzad, fost ambasador american în Irak şi Afganistan, de origine afgană, a sosit duminică seară la Kabul. El a avut o întrevedere cu Ashraf Ghani pentru a-i prezenta rezultatele celei de-a noua runde de negocieri cu talibanii, încheiată de curând la Doha.

În prima etapă, SUA vor retrage 5.000 de soldaţi americani din Afganistan în timp de 135 de zile dacă acordul cu talibanii va fi încheiat şi dacă talibanii îşi vor respecta angajamentele din acord, a declarat Khalilzad într-un interviu difuzat la postul local de televiziune.

Cel puţin 193 de oameni au fost ucişi şi 897 au fost răniţi în atacuri care au avut la Kabul de la începutul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel