Numărul cazurilor de infecție cu virusul Zika a crescut în India

Pexels
Pexels

Pe lângă pandemia de COVID-19, India se confruntă și cu focare provocate de virusul Zika. 

Cel puțin 89 de persoane, inclusiv 17 copii, au fost testați pozitiv pentru virusul Zika într-un val de cazuri în orașul indian Kanpur, a anunțat luni departamentul său de sănătate, transmite CNN

Descoperit pentru prima dată în 1947, virusul Zika transmis de țânțari a atins proporții epidemice în Brazilia în 2015, când mii de bebeluși s-au născut cu microcefalie, o tulburare care face ca bebelușii să se nască cu cap anormal de mic și creier subdezvoltat.

„A existat o creștere a cazurilor de virus Zika și departamentul de sănătate a format mai multe echipe pentru a limita răspândirea. Există o femeie care este însărcinată și îi acordăm o atenție deosebită.”, a declarat pentru Reuters dr. Nepal Singh, ofițer medical șef al districtului Kanpur, din cel mai populat stat din India, Uttar Pradesh.

Nu este primul caz de focar din ultimii ani

Multiple cazuri au fost raportate în mai multe state indiene în ultimii ani, deși Amit Mohan Prasad, responsabilul guvernamental pentru sănătate și bunăstarea familiei din Uttar Pradesh, a declarat pentru Reuters că acesta a fost primul focar din stat.

Primul caz de Zika din orașul industrial Kanpur a fost detectat pe 23 octombrie, iar numărul cazurilor a crescut în ultima săptămână.

„Oamenii testează pozitiv pentru că facem o urmărire foarte agresivă a contactelor”, a spus Prasad.

Autoritățile sporesc supravegherea asupra focarului și elimină zonele de reproducere al țânțarilor care transmit virusul, a spus Singh.

BILANȚ COVID, 9 noiembrie 2021

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.589 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 487 decese dintre care 25 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Până ieri, 8 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.711.137 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.222 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.507.776 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel