Numărul 2 în Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, adus la DNA

Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, Constantin Bolboşanu, a fost adus luni seară cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită în valoare de 110.000 euro.

Procurorii DNA au efectuat luni seară percheziţii la locuinţa lui Constantin Bolboşanu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. El este urmărit penal pentru luare de mită, faptă săvârşită în calitate de şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

DNA susţine că Bolboşanu, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat. 'În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania pentru ofiţer şi familia acestuia.

Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale', au reţinut procurorii. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel