Număr record de turişti înregistraţi în punctul de frontieră Vama Veche

Numărul cetăţenilor români şi străini înregistraţi în Punctul de Control al Trecerii de Frontieră (PCTF) Vama Veche a atins recordul tuturor timpurilor, cu peste 730.000 de persoane care au tranzitat pe aici în primul semestru din acest an, informează un comunicat de presă al Gărzii de Coastă.

Conform sursei citate, în primele şase luni ale anului PCTF Vama Veche a fost tranzitat de 731.550 persoane, dintre care aproape 400.000 numai pe sensul de ieşire din ţară, valori cu aproape 40% mai mari decât în perioada similară a anului trecut.

"Cel mai tranzitat punct din zona de competenţă a Gărzii de Coastă este Vama Veche, unde, în primele şase luni ale anului, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră 731.550 persoane, dintre care 392.190 numai pe sensul de ieşire din ţară, iar pe perioada sezonului estival valorile de trafic la sfârşitul de săptămână cresc cu peste 200%. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care au trecut prin PTF Vama Veche este mai mare cu aproape 40 %" - se arată în comunicat.

În privinţa mijloacelor de transport, în perioada analizată au fost efectuate formalităţile de frontieră pentru 174.340 de autovehicule, dintre care 83.650 pe sensul de intrare şi 90.690 pe sensul de ieşire.

Reprezentanţii Poliţiei de frontieră au precizat că în această perioadă se constată o creştere a numărului turiştilor români şi străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria şi pentru a reduce timpii de aşteptare, Garda de Coastă a suplimentat personalul de control al documentelor şi echipamentele, fiind folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontiere.

"Astfel, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei şi în funcţie de valorile de trafic, se creează fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz, dar recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt", adaugă sursa amintită.

În judeţul Constanţa sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, cu specific rutier, fiind disponibile, în total, nouă benzi de control pe sensul de intrare în ţară, respectiv zece benzi pe sensul de ieşire. Cele cinci puncte de trecere a frontierei sunt: Vama Veche - Durankulak, Ostrov - Silistra, Negru Vodă - Kardam, Lipniţa - Kainardja, Dobromir - Krushari, ultimele două fiind disponibile pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel