Nu toți medicii sunt împotriva plicului legalizat

ÎCCJ a decis ca medicii să nu mai primească atenții de la pacienți. Primirea plicului cu bani de către medici atrăgea răspunderea penală. Medicii s-au revoltat pe Facebook. Guvernul Ponta, în urma negocierilor, a ajuns la două concluzii: salariile cresc cu 25% și plicul cu bani va fi legalizat.

Alianța Medicilor a transmis că medicii vor salarii decente, nu șpagă legalizată. Nu toți medicii sunt de acord cu această variantă. Unii dintre ei sunt de acord cu legalizarea banilor primiți de la pacienți până la majorarea salariilor. Legalizarea atențiilor vor fi condiționate, potrivit propunerii Guvernului. Vor fi oferite după tratament și fiscalizate. Astfel, medicii vor putea primi legal plicul cu bani de la pacienți.

Dr. Titus Ududec, preşedintele Colegiului Medicilor Arad, subliniază: "În principiu, susţinem fiscalizarea atenţiilor; nu suntem de acord să se primească şi să nu fie declarate. Ar fi mult mai normal să existe o salarizare corespunzătoare şi nu să se primească foloase. Dar, având în vederea situaţia corpului medical din România, având în vedere proasta salarizare, rămâne această variantă, a fiscalizării «atenţiilor» până guvernul va binevoi să majoreze salariile medicilor astfel încât să nu aibă astfel de nevoi venite din altă parte", potrivit Aradon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel