Urmărește emisiunea live


"Nu-ţi îmbrăţişa bunica de Crăciun, dacă vrei ca ea să trăiască". Mesaj SFÂŞIETOR al experţilor

Craciun în pandemie. Sursa: Pexels
Craciun în pandemie. Sursa: Pexels

Experţii în sănătate din Marea Britanie vin cu un mesaj sfâşietor înainte de sărbătorile de iarnă. 

Doar pentru că este legal să îi îmbrăţişezi pe cei bătrâni de sărbători, nu înseamnă că ar trebui să o faci, avertizează experţii Guvernului britanic. Profesorul Chris Whitty şi Sir Patrick Vallance au spus că vor ca oamenii să îşi vadă familiile de sărbători, acesta fiind spiritul Crăciunului, dar că vor ca oamenii să fie atenţi. Concret, aceştia le recomandă britanicilor să nu îşi îmbrăţişeze rudele în vârstă, dacă vor ca acestea să trăiască. 

"Mi-aş dori ca un cetăţean britanic să îşi poată vedea familia de sărbători? Sigur, ăsta e spiritul sărbătorilor. Dar aş încuraja pe cineva să îşi sărute şi să îşi îmbrăţişeze rudele? Cu siguranţă că nu. Nu e împotriva legii, dar nu are sens să o faci, pentru că ai putea purta virusul. Şi dacă ai o rudă bătrână, cu siguranţă că nu ai vrea să îi faci un astfel de cadou. Doar pentru că poţi face ceva, nu înseamnă că ar trebui să faci", a declarat Prof. Whitty pentru Daily Mail. 

"Pentru a păstra infectările la un nivel scăzut, haideţi să nu facem lucruri care nu sunt necesare de sărbători. Evitaţi orice comportament care ar putea răspândi boala. Păstraţi distanţa unde puteţi. Nu va fi un Crăciun normal, dar dacă vreţi să vă vedeţi cu familia, faceţi asta într-un mod sigur. Îmbrăţişarea celor bătrâni va creşte riscul de răspândire în cazul populaţiei vulnerabile. Nu o faceţi, dacă vreţi să trăiască", a declarat şi Sir Vallance. . 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel