Nu te lăsa păcălit! Mesajele false de angajare s-au mutat de pe WhatsApp pe Telegram

Foto Pexels
Foto Pexels

Mesaje false de angajare apar pe Telegram.

Mesajele false de angajare s-au mutat de pe WhatsApp pe Telegram, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

DNSC atrage atenția că utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

„Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie. Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către Directorat mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram, așa cum se poate observa din imaginea atașată”, conform sursei citate.

De obicei, infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi „clienți”, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori.

Telefoanele românilor, luate cu asalt în a doua zi de Paști

Amintim că românii au fost asaltați de mesaje în a doua zi de Paști. „Nu dați click sub nicio formă, pentru că este un virus! E un atac cibernetic în desfășurare la scară largă, în sensul în care foarte mulți cetățeni din România au primit un mesaj cu un link. Ștergeți mesajul, este un virus programat să extragă informații sensibile”, spunea atunci Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, spunea Mădălin Dumitru.

„Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, subliniase, atunci, expertul în securitate cibernetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel