"Nu suntem o bucată de carne mutată de colo-colo". Viața după moarte NU există! Un fizician explică

foto: Freepik
foto: Freepik

Ne întrebăm cu toții ce se întâmplă cu oamenii după ce mor. "Nu se întâmplă nimic", este de părere un om de știință american. Așa să fie?

Recent, a fost publicat un videoclip în care fizicianul Sean Carroll a discutat despre un subiect destul de controversat. Sean Carroll este cercetător și profesor la Santa Fe Institute și la John Hopkins University, ceea ce îl autorizează să își exprime opinia în public cu privire la posibilitatea existenței vieții după moarte. „Odată ce încetăm să mai existăm fizic, nu se știe cum mai putem trăi pe lume‟, a început să explice omul de știință renumit. „Și asta pentru că nu există particule sau forțe care să mențină informația în creier și după ce murim‟, a explicat acesta la întrunirea din acest an a The Amazing Meeting, din Nevada.

„Nu e posibil ca tot ce suntem în timpul vieții să persiste și după ce reacțiile chimice care ne definesc viața se încheie. Și aici mă refer la spiritul material care ar exista și după ce murim – acest lucru nu e compatibil cu legile fizicii cunoscute de om!‟, a subliniat Carroll.

Legile fizicii dictează viața pe pământ?

Omul de știință american a subliniat că nu este necesar să se studieze în detaliu subiectul vieții după moarte, deoarece aceasta este, în mod simplu, incompatibilă cu ceea ce știm despre viața la nivel fizic. „Nu e cazul să studiem și mai amănunțit regresia în viețile anterioare. Trebuie să înțelegem și să acceptăm că viața după moarte contrazice legile fizicii și atât!‟, a conchis cercetătorul, potrivit LADbible.

„Ceea ce suntem noi este o colecție de atomi care se supun legilor naturii. Nu suntem o bucată de carne care este mutată de colo-colo de o energie spirituală. Există electroni, protoni și neutroni care interacționează cu ajutorul electromagnetismului, a forței nucleare și-a gravității. Așadar legile fizicii ne spun ce fac aceste lucruri, nu aduc elemente noi în toată această ecuație”, a continuat Sean Carroll.

În concluzie, este important să trăim viața la maximum și să nu ne preocupăm prea mult de teorii despre ce se întâmplă după moarte, mai spune acesta. Nimeni nu a reușit să demonstreze cu exactitate ce se întâmplă în această etapă, iar ipoteza lui Sean Carroll, conform căreia viața după moarte este imposibilă, rămâne deschisă pentru dezbatere. Este esențial să ne concentrăm asupra vieții noastre actuale și să trăim fiecare moment în mod plin și conștient, ne îndeamnă savantul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel