”NU POT SĂ TAC! Cer eu scuze în locul dumneavoastră, domnule Mihai Șora”

Mihai Șora
Mihai Șora

Filozoful activist Mihai Șora, la venerabila sa vârstă de 102 ani, a stârnit numeroase reacții după ce a jucat într-o reclamă unde punctează aspecte privind libertatea și democrația, uitând că în anii 1950 era mâna dreaptă a Anei Pauker și a sovieticilor care au impus comunismul în România.

Am și eu un mic comentariu vizavi de acest subiect. Îl las aici:

”De două zile mă tot gândesc dacă să scriu sau nu despre acest subiect, dar a întrecut orice limită de bun simț! Mihai Șora, mâna dreapta a stalinistei Ana Pauker din anii '50, anii terorii comuniste-sovietice, ne vorbește într-o reclamă din 2019, la venerabila sa vârstă de 102 ani, despre libertate, democrație și despre cum comunismul i-a distrus viața și tinerețea. Cum? Oare, chiar nu știm istorie? Urât din partea dvs. că ne credeți atât de inculți!

Nu, nu pot să tac, din respect pentru toți tinerii care au înfundat închisorile comuniste, în timp ce dvs. v-ați înfruptat din beneficiile comunismului, pe sistemul Stalin și poporu' rus, libertatea ne-a adus! Cred că ați confundat era ca să ne vorbiți despre ce înseamnă libertatea și democrația!

Totuși, să ne ducem aminte! La 30 și ceva de ani, domnul Mihai Șora era comunist cu acte în regulă cu carnet de partid și lucra într-un minister condus de una dintre cele mai odioase figuri ale terorii comuniste bolșevice, Ana Pauker! La 30 de ani (adică în anul 1946) domnul Mihai Șora locuia în Franța și era membru al Partidului Comunist Francez. El nu a fost împiedicat să iasă din România comunistă, ci, s-a întors apoi în anul 1948, adică exact după abdicarea Regelui Mihai și instalarea regimului comunist-sovietic!

În timp ce alți tineri erau exmatriculați din licee și universități, aruncați în închisoare, torturați, uciși, batuți nemilos, le erau scoase unghiile, călcați pe cap la propriu și forțați să se exileze, domnul Șora obținea primul său post în Ministerul Afacerilor Externe condus de sinistra stalinistă Ana Pauker, unde a funcționat timp de 3-4 ani, între 1948-1951!

Dacă doriți, scrieți voi concluzia...

Cu iertare,


Cer eu scuze în locul dvs., domnule filozof Mihai Șora”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel