Nu porţi masca? AICI rişti până la doi ani de închisoare

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Refuzul de a purta mască se va pedepsi cu până la doi ani de închisoare. 

Etiopienii riscă până la doi ani de închisoare dacă încalcă în mod deliberat restricţiile care vizează limitarea răspândirii COVID-19, a anunţat biroul procurorului general, pe fondul îngrijorărilor că unii cetăţeni nu mai respectă regulile după ridicarea stării de urgenţă, relatează Reuters.

Restricţiile interzic strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale.

Legea permite închisoare până la doi ani



Noua lege permite amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, a declarat miercuri biroul procurorului general într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

"Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au grijă", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter. "Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a adăugat ea, conform Agerpres.

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Ea a fost ridicată în luna septembrie.

Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel