EXCLUSIV  ”Nu pe cadavrul celor care funcționează în România”. Dragoș Frumosu, Sindalimenta: Nu poți să distrugi fermierii propriei țări. Stăm la mila lui Dumnezeu

foto:Pexels
foto:Pexels

Dragoș Frumosu, Sindalimenta, atrage atenția asupra situației fermierilor români și-n contextul pierderilor din ultimii 30 de ani. 

”Dacă discutăm de problema cerealelor, o cunoaștem cu toții și comerțul cu cereale făcut de Ucraina a dezavantajat și chiar a falimentat o parte din fermierii noștri. România trebuia să fie o țară de tranzit a acestor cereale, nu să fie vândute pe piață. Pe de o parte. Pe de altă parte, sunt cereale tratate, modificate genetic, ceea ce UE interzice și avem o legislație în acest sens care trebuia respectată. A fost încălcat din dorința de a sprijini. Eu încerc să spun lucrurile foarte clar. Nu poți să distrugi niște fermieri ai propriei țări sau fiind solidari cu aceste probleme. Sigur, facem parte din niște organisme europene și internaționale, respectiv suntem membri ai UE și NATO, sigur că trebuie să ne solidarizăm și să luăm măsuri în consecință, dar nu pe cadavrul celor care funcționează în România, o spun plastic. Potențial agricol al României este recunoscut, din nefericire, în ultimii ani, a scăzut dramatic, foarte mulți producători și fermieri români de talie mai mică spre mijlocie au pierdut și au închis afacerile, iar cei mari au pierdut foarte mult. Sprijinul venit din partea UE este insuficient, sprijinul auxiliar propus de Guvern este, de asemenea, insuficient, este o sumă foarte mică pentru a încerca să redresăm” a spus Dragoș Frumosu, președintele Sindalimenta, în emisiunea ”Totul despre bani” de la DCNews și DCBusiness. 

Citește și: EXCLUSIV  De ce se scumpește pâinea când se ieftinește grâul? Petre Daea, spectator timp de 12 luni de criză, a devenit suporter al cerealelor ucrainiene

El a amintit că ”În urmă cu 30-32 de ani s-a distrus un sistem de irigații care până nici în ziua de astăzi nu s-a refăcut. Stăm, vizavi de vreme, la mila lui Dumnezeu, ba ne rugăm să fie cald, ba ne rugăm să plouă și să fie apă suficientă pentru cereale”. De asemenea, am pierdut depozitele care prelungeau durata de păstrare a fructelor și legumelor și nu le-am înlocuit cu nimic, după cum transmite acesta. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel