Nu există o agravare a ameninţărilor iraniene în Irak şi în Siria (general britanic)

Un purtător de cuvânt britanic al coaliţiei internaţionale în Irak şi în Siria a asigurat marţi că nivelul de ameninţare reprezentat de miliţiile proiraniene pentru forţele occidentale nu s-a intensificat, părând să contrazică administraţia preşedintelui american Donald Trump, potrivit France Presse.

'Nu există o agravare a ameninţării din partea forţelor proiraniene în Irak şi în Siria', a declarat generalul Chris Ghika, vorbind de la Bagdad în cursul unei teleconferinţe cu Pentagonul. 'Noi nu am constatat nicio schimbare în postura sau desfăşurarea forţelor Al-Hashd al-Shaabi', a adăugat generalul Ghika, referindu-se la vastul grup al unităţilor paramilitare irakiene angajate în lupta împotriva grupării Statul Islamic, dominat de miliţiile şiite.

'Sperăm şi ne aşteptăm ca această situaţie să continue', a adăugat el. Sub presiunea întrebărilor despre această aparentă contradicţie cu discursul administraţiei americane, care a informat despre ameninţări 'îngrijorătoare' şi 'semnale clare' de pregătiri iraniene de atac împotriva intereselor americane în regiune, purtătorul de cuvânt britanic a asigurat că nu este 'în decalaj cu Casa Albă'.

'Ceea ce spun este că noi supraveghem ameninţările cu multă atenţie şi că ne ajustăm măsurile de protecţie a forţelor noastre în consecinţă', a spus el. 'Dacă mă nelinişteşte ceva la nivel de pericol? Nu, într-adevăr nu. Luăm o serie de măsuri de protecţie şi le considerăm total satisfăcătoare', a adăugat acesta. Generalul Ghika a ţinut să sublinieze că misiunea coaliţiei internaţionale în Siria şi Irak este de a lupta împotriva Statului Islamic şi nu a regimului iranian. 'Misiunea noastră este de a învinge Statul Islamic.

Iranul nu figurează nici în ordinele care mi-au fost date, nici în directive, nici în vreun document de organizare', a dezvăluit el. 'Suntem aici la invitaţia guvernului irakian pentru a învinge Statul Islamic şi nu pentru a avea ceva cu Iranul', a adăugat acesta. 'Subliniez asta pentru că eu cred că este într-adevăr important în acest stadiu', a mai spus generalul britanic.

El a refuzat să precizeze nivelul de alertă al forţelor coaliţiei în Siria şi Irak, afirmând că 'aceasta ar putea afecta protecţia trupelor'. SUA anunţaseră la începutul lunii mai desfăşurarea în Golf a portavionului USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere ca răspuns la o 'ameninţare credibilă' din partea Teheranului. Washingtonul a mai anunţat trimiterea unei nave de război transportând vehicule, în special amfibii, şi a unei baterii de rachete Patriot care urmează să se alăture flotei conduse de USS Abraham Lincoln.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel