Nu e vorba despre poetul Mihai Eminescu, ci despre soldatul Eminescu Mihai. Are și o „Veronica” a lui

Nu e vorba despre poetul Mihai Eminescu, ci despre soldatul Eminescu Mihai. Are și o „Veronica” a lui
Nu e vorba despre poetul Mihai Eminescu, ci despre soldatul Eminescu Mihai. Are și o „Veronica” a lui

Câți dintre voi știați că Eminescu și-a dorit să ajungă în Armata Română? Și nu doar că și-a dorit, dar a și ajuns să fie încadrat. La Focșani!

„Nu, nu este vorba despre Mihai Eminescu, poetul nostru național! Este vorba despre soldatul Eminescu Mihai, colegul nostru!”, transmite Ministerul Apărării Naționale, vineri, pe Facebook.

Născut în satul Călienii Vechi, comuna Nănești, în anul 1995, tot în luna ianuarie, Eminescu este băiatul familiei Mihai! Acesta a primit prenumele de “Eminescu” de la unchiul său, ce a insistat să boteze primul băiat al familiei și să îi pună numele poetului nostru!, explică Ministerul Apărării.

„Mi-a placut haina militară de mic, tatăl meu a fost militar”, a spus acesta.

A mai încercat să intre în Armată o dată, pe funcțiile de subofițeri sanitari, dar nu a reușit. Însă, a avut răbdare și nu s-a lăsat. „Tot în anul 2019, Eminescu mai încearcă o dată și izbutește să parcurgă cursurile de formare pentru soldații gradați profeioniști din arma Infanterie și să fie astfel încadrat în anul 2020 la Batalionul 280 Infanterie “Valter Mărăcineanu”. Eminescu ne povestește că nu vrea să se oprească aici... Va încerca din nou să își atingă visul și să ajungă subofițer sanitar, prima lui dragoste!”, precizează sursa citată.

Mihai Eminescu îşi poartă cu mândrie numele, chiar dacă este nevoit mai tot timpul să facă dovada cu buletinul. „Port tot timpul buletinul la mine, singurul care mă scoate din încurcături. Comandanții sau colegii de pluton nu mă credeau la început, dar le-am demonstrat și s-au obișnuit!” 

„Mulți mă întreabă dacă am vreo “Veronica” a mea, iar eu le răspund în glumă că o am pe "Sara pe deal”. Cei doi sunt împreună de 8 ani și au programată nunta în vara anului 2022.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel