NU CUMPĂRAȚI aceste ouă. PETIȚIE pentru oprirea comercializării

Ouăotrăvite.ro a lansat o petiție care solicită companiilor să nu mai comercializeze ouă cu cifra 3, fiind semnată până în prezent de peste 6.000 de români.

În sistemele industriale de exploatare a păsărilor ouătoare, găinile sunt ținute în cuști atât de mici și de înghesuite, încât nu pot face nimic din ceea ce le este natural sau important lor. Adesea, trupurile lor sunt prinse în cuști, ceea ce rezultă în fracturi osoase, deformații și pierderea severă a penajului. Unele găini, epuizate și incapabile de a se mișca liber, sunt călcate în picioare până la moarte de către celelalte păsări”, se arată în corpul petiției.

Site-ul Agroland.ro a explicat semnificația codurilor inscripționate pe coaja ouălor comercializate în magazine. Codul începe cu cifrele explicate de mai jos, după care sunt inscripționate țara de proveniență (RO în cazul României), județul și mai apoi codul de identificare din 3 cifre.

Cifrele 0 și 1, cele mai sănătoase ouă

Cifra 0 – găinile sunt crescute ecologic, nu sunt hrănite cu furaje cu aditivi, iarba este naturală

Cifra 1 – găinile sunt crescute în aer liber, cu un spațiu de minim 4 metri pătrați, stau pe timp de zi în aer liber, seara sunt ținute în hale, hrana nu este certificată ecologic

Cifra 2 – găinile sunt crescute în hale, la sol, fără lumină naturală (pot fi consumate, dar nu de copii)

Cifra 3 – găinile sunt crescute în baterii, în condiții stresante, în cuști mici suprapuse, fără lumină naturală, furajele sunt modificate genetic, alimentația conține medicamente

PUTEȚI SEMNA PETIȚIA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel