EXCLUSIV  Nu cumpăra următoarele produse! Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC: Condiții necorespunzătoare / video

Foto Pexels
Foto Pexels

Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, are câteva recomandări pentru români.

„Să nu cumpere un produs care, în mod vădit, este ținut în condiții necorespunzătoare, în razele directe ale soarelui, la o temperatură mult diferită decât cea prescrisă de producător, dacă e congelat sau refrigerat”, a explicat Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

 

Problemă mare cu mierea pe care o mâncăm. Atenție la etichetă! La ce trebuie să fiți precauți

De asemenea, Sorin Susanu, comisar-șef ANPC, a vorbit și despre gestul anumitor producători de a nu trece pe etichetă proporțiile privind proveniența mierii.

„Am văzut o treabă haioasă, un din asta cu nume popular aşa, ziceai "domnule, este un bătrânel simpatic care are şi el trei stupi în spatele casei" şi scria acolo: "miere produsă în ţări UE şi non-UE". Pai, din ţările UE poate este o linguriţă și din ţările non-UE, din China vine restul borcanului. În ce proporții? Cât la sută?", a spus jurnalistul Val Vâlcu în cadrul interviului.

„Nu este corectă exprimarea. Trebuie să fie clar. Ei cumpără din mai multe zone şi, probabil, le amestecă. Trebuie precizat", a spus Sorin Susanu, la DCNews TV.

„Să nu mai vorbim că ai a doua producţie de miere din Uniunea Europeană. De ce să aduci miere de la capătul globului?", a punctat Val Vâlcu.

„Totuşi, există numeroşi producători de miere în ţară care au produse de înaltă calitate", a spus Sorin Susanu.

„Dar nu intră în supermarketuri", a atras atenția Val Vâlcu.

„Guvernul României, prin instituția noastră, oferă posibilitatea agenţilor economici de consiliere gratuită. Pentru a nu greşi eticheta, ne poate solicita... Cei mici nu au departamente juridice, patronul este şi jurist şi contabil.... Să ne trimită eticheta, să ne întrebe şi noi îi vom da toate informaţiile gratuit, pentru a nu încălca în niciun fel prevederile europene", a mai precizat comisarul-șef Sorin Susanu. Continuarea, AICI!

Citește și pe DCNews.ro: Dr. Marinescu, despre boala hepatică misterioasă, ajunsă și în România: Se transmite ușor. Schimbarea scutecelor ar putea fi o cale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel