NTSB al SUA intervine în ancheta din Iran

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA va participa la ancheta din Iran.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor al Statelor Unite (NTSB) a informat că a acceptat o invitație făcută de Iran privind participarea la investigația în cazul prăbușirii avionului ucrainean, relatează site-ul agenției Reuters.

NTSB a informat printr-un comunicat că a primit o notificare formală din partea Iranului privind prăbușirea avionului ucrainean Boeing 737-800, în urma căreia au murit 176 de persoane.

Monitorizează situația

 

"Am desemnat un reprezentant acreditat care să participe la investigație", se mai arată în comunicat, care adăugă de asemenea că NTSB "continuă să monitorizeze situația privind prăbușirea avionului și să evalueze nivelul de participare la anchetă", citează Mediafax.

Canada a desemnat de asemenea un expert, în timp ce o echipă din Ucraina a participat joi la mai multe discuții ținute la Teheran, a informat Farhad Parvaresh, reprezentantul Iranului în cadrul Organizației Internaționale a Aviației Civile.

Franța, implicată ca țară unde au fost produse motoarele

 

Iranul este pregătit să ofere facilități consulare și vize pentru investigatorii acreditați, a adăugat acesta.

Suedia și Afganistan, care au avut cetățeni printre victimele incidentului aviatic, au fost de asemenea notificați. Franța ar putea fi implicată în calitate de țară unde au fost produse motoarele, a mai declarat Parvaresh.

Oficialul iranian a negat afirmațiile Statelor Unite și Canadei, care consideră că avionul a fost doborât de Iran.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26