Noutate cu certificatul verde la Parlamentul European, din 3 noiembrie. Marius Tudor, consilier PE: Şi România poate, trebuie doar să vrea

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Marius Tudor, consilier la Parlamentul European, atrage atenţia asupra modului în care se schimbă folosirea certificatului verde în clădirile Parlamentului European şi afirmă că, astfel, autorităţile de la Bruxelles arată cu degetul spre statele care îl folosesc eronat. 

"O LECȚIE de bună practică predată de Parlamentul European pentru toate statele membre care aplică eronat și nelegal certificatul european digital COVID-19.

Parlamentul European a luat o decizie prin care arată, subtil, cu degetul către toate statele membre care își discriminează o parte din cetățeni și le arată cum se aplică regulamentul certificatului european digital COVID 19, ca la carte.

Din 3 noiembrie, Parlamentul European va facilita libera intrare a tuturor deputaților, angajaților și vizitatorilor, inclusiv a jurnaliștilor, indiferent de alegerea acestora, vaccinați sau nevaccinați, în toate cele trei clădiri ale instituției, de la Bruxelles, Luxembourg și Strasbourg.

ATENȚIE, decizia ține cont de specificul Parlamentului European, o instituție europeană care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat", a scris Marius Tudor pe Facebook.

"Certificatul, folosit strict pentru scopul pentru care a fost adoptat"

"Măsura va permite deputaților europeni și angajaților revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța prin respectarea măsurilor de precauție în interiorul clădirii, cum ar fi culoarele de intrare, ieșire, număr maxim de 2 persoane în lifturi, dezinfectare, etc..

În acest context certificatul european digital este folosit strict în scopul pentru care a fost adoptat, acela de a permite cetățenilor care călătoresc din diferite state membre, să intre în clădirile Parlamentului European fără a fi nevoiți să prezinte un certificat sau o adeverință națională care să ateste fie vaccinarea, fie testarea, fie trecerea prin boală și, atenție, fără a impune vreo obligație pentru una din opțiunile atestării, așa cum se întâmpla în câteva state membre ca, de exemplu, Italia.

Și totuși, în plus, pentru a ajuta fiecare deputat, angajat, vizitator sau jurnalist, Parlamentul European, acceptă chiar și dovada pe hârtie a unui test negativ PCR efectuat în ultimele 48 de ore, punând la dispoziția deputaților și angajaților teste gratuite, abordare care, de exemplu, nu se întâmplă în România, deși există și această posibilitate.

Iată, Parlamentul European pune în practică regulamentul adoptat pe 14 Iunie 2021, arătând tuturor statelor membre cum se face, mai ales pentru a nu discrimina o categorie de cetățeni.

Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea! Între timp vă îndemn să fiți buni, înțelegători și responsabili, indiferent de alegerea pe care o faceți, pentru că viața are prioritate înainte de toate", a mai scris consilierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel