EXCLUSIV  Noul program AFM "Casa Verde" pentru 2024: Facturi mai mici la curent pentru 100.000 de persoane. Condiții și documente extrem de simple 

Laurențiu Neculaescu, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a făcut anunțul despre noul program Casa Verde. 

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a avut o discuție cu analistul politic și jurnalistul Bogdan Chirieac, transmisă pe DCNews TV, DC News și DC Business. În urma acestui interviu au fost atinse mai multe subiecte de interes pentru opinia publică din România, inclusiv subiectul unui nou program "Casa Verde" pentru 2024.

"Pentru anul acesta vrem să lansăm o nouă sesiune a programului Casa Verde fotovoltaice așa cum am discutat și noi aici de-a lungul anului trecut. Ați văzut că se terminau banii în câteva minute pe fiecare regiune. Atunci, împreună cu Ministerul Mediului am hotărât ca anul acesta să alocăm 2 miliarde de lei. Asta înseamnă undeva la 100.000 de persoane fizice care vor beneficia de o factură mai mică la curentul electric, că despre asta este vorba", a spus președintele AFM.

Ce documente sunt necesare pentru participarea în cadrul programului "Casa Verde"

"Bateriile nu intra aici. Discutăm doar de sisteme pe principiul de prosumator, doar din sisteme fotovoltaice, nu avem de gând să schimbăm nimic din ce a fost anul trecut ca și modalitate de derulare a programului, ca și condiții de participare în cadrul programului. O să fie aceleași condiții extrem de simple cu niște documente, spunem noi, extrem de puține. Adică un extras de carte funciară, două certificate fiscale și un buletin pentru obținerea finanțării, înscrierea în cadrul programului și obținerea finanțării. O să mergem pe aceeași metodologie în care instalatorii vor evalua, vor aproba și vor valida persoanele fizice înscrise, astfel încât AFM să acționeze efectiv ca un finanțator. Doar să plătească acolo unde e cazul și vom face verificările după finalizarea programului", a declarat Laurențiu Neculaescu.  

Principalele Programe ale AFM

Sursa Foto: AFM (Administrația Fondului pentru Mediu)

Plăți efectuate pentru programele finanțate de către AFM 

Sursa Foto: AFM (Administrația Fondului pentru Mediu)

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel