Noul președinte al Germaniei este Joachim Gauck

03181532762408457
03181532762408457

Joachim Gauck, fost pastor din RDG, a fost ales duminică preşedinte al Germaniei. Neafiliat politic niciunui partid, Joachim Gauck, în vârstă de 72 de ani, a câștigat scrutinul cu 991 de voturi din cele 1.232 exprimate în cadrul Adunării Federale.

Apărător al libertăților, mult respectatul Joachim Gauck, a câștigat scrutinul în adunarea federală a parlamentarilor naţionali şi regionali, însărcinată cu alegerea şefului statului, scrutin impus de demisia, la 17 februarie, conservatorului Christian Wulff, suspectat de corupţie.

Angajat într-o mişcare contestatară la sfârşitul dictaturii est-germane, Joachim Gauck a prezidat timp de zece ani organismul desemnat să gestioneze numeroase dosare ale STASI, poliţia politică a RDG, după căderea Zidului Berllinului.

Joachim Gauck a câștigat funcția de președinte al Germaniei, devansând-o pe contracandidata sa, jurnalista Beate Klarsfeld, fostă vânătoare de nazişti, care a obţinut 126 de voturi.

Deși preşedintele ocupă în Germania o funcţie mai mult onorifică, șeful statului trebuie să aibă o autoritate morală, în principal.

Citește și:

Președintele Germaniei a demisionat

Pastorul Joachim Gauck va fi următorul președinte al Germaniei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel